Fluffy ‪#‎UnityThroughLaughter

Gabriel_Iglesias_887x499

För några år sedan skaffade vi en Apple TV för att kunna se på TV:n genom våra datorer (vi var lite okunnig om hur tekniken fungerade) och upptäckte genom den Netflix. Eftersom vi bara har så kallad skogsTV (endast basutbudet, inga extra kanaler) blev vi glatt överraskade.

Genom Netflix har vi upptäckt många nya serier, filmer och stjärnor. I alla fall Stand-up-comedy stjärnor som vi inte hade en aning om att de fanns. En av de första vi upptäckte var den latinamerikanske Fluffy från Kalifornien.

34sko7m

Fluffy, hans motto är ”I am not fat, I am fluffy”, är riktigt rolig och han är det på ett barnvänligt sätt, det vill säga han använder sig inte av svordomar och underbältetskämt i tron att det ska rädda varenda skämt.

Det uppskattar jag mycket, det betyder att han måste tänka till och vara raffinerad för att kunna vara riktigt rolig, lite som Johan Glans här i Sverige.

IMG_1230 kopia

Vi har sett flera av hans föreställningar som finns att se på Netflix och vi har skrattat som galningar åt honom, hela hans person, hans ljudeffekter och skämt. Gissa om vi blev överraskade när vi upptäckte att han skulle komma till Sverige på sin senaste turné, Unity Through Laughter.

Det verkar som att han varit i Sverige förut men det missade vi, vi visste antagligen inte ens vem han var då, men nu var vi redo och när reklamen dök upp var jag där och beställde biljetter första av alla, jag hängde på låset helt klart.

IMG_2279

Så var det dags efter månader av väntan, i söndags den 31 maj på Hovet laddade vi upp i god tid för en skrattfest. Och skrattade gjorde vi!

FullSizeRender-8

FullSizeRender-9

Det var första gången jag besökte en stand-up-comedy föreställning. Vi var drygt 8 000 personer som hittat dit. Jag undrar hur många av de andra som också upptäckt Fluffy genom Netflix? Det är intressant hur det går till nu för tiden i den globaliserade värden.

I väntan på Fluffy fick vi små roliga, korta informationer om Gabriel Iglesias, som han heter egentligen. Självklart blev vi matade med Twitter-konto och Instagram-konto, men i dessa tider känns det helt självklart. Så klart jag följer nu…

FullSizeRender-7

Innan Fluffy kom upp på scenen bjöds vi på två ”förband”, först den beryktade Martin Moreno. Har man sett en Fluffy föreställning så vet man vem Martin är, vännen som verkar ha en fäbless för att orsaka att Fluffy hamnar i knipa eller dyngrak i ett dike.

Visst hade han sina ljuspunkter och vi skrattade men han hade den klassiska övertygelsen att ju mer svordomar och ju mer sex-skämt desto roligare ska vi tycka att det är. Det gör vi inte Tyvärr. I alla fall inte utan finess. Men det var ändå roligt att se den berömde Martin.

FullSizeRender-6

Nästa ”förband” var Larry Omaha, en tvättäkta indian. Han var verkligen rolig, oj vad vi skrattade. Han skämtade verkligen med finess, med fokus på sin påstått tragiska uppväxt i ett indianreservat. Honom hade jag gärna lyssnat till längre.

FullSizeRender-10

Så var det äntligen dags för Gabriel Iglesias, Fluffy. Det var en märklig känsla att se och höra honom i verkligheten och vi satt riktigt nära på parkett. Jag trodde nog att han skulle köra många av sina gamla skämt som vi sett och hört tidigare men det gjorde han inte. Han körde en ny föreställning.

Framför allt skämtade han om Sverige och Europa. Han kom direkt från Oslo och hade till och med hunnit snappa upp att relationen mellan Sverige och Norge är lite ansträngd i sann syskonanda.

Så när han berättade att han hade slagit sitt europeiska publikrekord i Oslo, vilket nu hade blivit övertrumfat av Stockholm med några tusen, ja då visste jublet inga gränser. Pinsamt på ett sätt, väldigt roligt på ett annat.

IMG_2308

Han var riktigt, riktigt rolig och satte fingret på många känsliga punkter där vi alla kunde känna igen oss – oberoende om vi är amerikaner eller svenskar – och som fick oss att skratta både hjärtligt och nervöst igenkännande.

Men det var också roligt att inse att alla skämt inte är oberoende av tid och rum. När han till exempel försökte skämta om att kejsarsnitt kostar extra i Sverige, och kejsarsnitt vill man ju ha för att bevara de intima delarna intakt för vidare nöjen efter barnafödandet, ja då var det just ingen som skrattade. Då blev jag stolt som svensk.

Det märktes också att vi svenskar sett hans föreställningar på Netflix (eller på annat sätt) många gånger för ibland, på slutet när han drog några gamla skämt som bonus, ja då kunde vi alla avgörande stickrepliker som publiken skrev i korus. Som karaoke. Då blev han uppriktigt förvånad (tror jag i alla fall).

Föreställningen avslutades med en groupfie (jag har lånat bilden från Fluffy). Här är vi alla tillsammans med Fluffy. Om han kommer tillbaka till Sverige, eller snarare när han kommer tillbaka, borde alla som vill skratta så de gråter boka en biljett.

Det är som ett reningsbad! Inga sorger, bara glädje! I alla fall för några underbara timmar en söndagskväll.

Läs mer om Fluffy på hans hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s